Hulp bij autoruitschade: de belangrijkste dingen die je moet weten

Hulp bij autoruitschade: de belangrijkste dingen die je moet weten

Iedereen maakt het wel eens mee, je bent onderweg en plots schiet er een steentje tegen je voorruit aan. In eerste instantie schrik je en vervolgens kom je erachter dat je raam flinke schade heeft opgelopen. Er is een barstje of scheur ontstaan en je vraagt je af wat je nu het beste kunt doen. Mocht dit momenteel bij jou het geval zijn en kan je wel wat hulp gebruiken? Dan raden we het je aan om de informatie uit dit artikel goed door te nemen. Wij vertellen je namelijk precies wat je op dit moment het beste kunt doen!

Wat valt er precies onder ruitschade bij een auto?

De kosten voor ruitschade kunnen behoorlijk oplopen en juist daarom is het belangrijk dat je auto goed verzekerd bent. Op het moment dat jouw auto ruitschade heeft, raden we het je eerst aan om goed te onderzoeken wat er precies onder ruitschade valt en of dit verzekerd wordt. Zo weet je meteen voor welke kosten je komt te staan.

Wat is ruitschade nou eigenlijk?

Wanneer we het hebben over schade aan de ruiten van je auto, dan hebben we het over ruitschade. De ramen van auto’s worden gemaakt van gelaagd glas, het grote voordeel aan dit glas is dat het niet meteen in allemaal kleine stukjes breekt op het moment dat er iets tegenaan komt. Hiermee worden gevaarlijke situaties in ieder geval al voorkomen. Wat er wel gebeurd is dat er barsten en sterren ontstaan. Sterren kunnen in de meeste gevallen nog wel verholpen worden zonder dat het hele raam vervangen hoef te worden. Kijken we naar de achterruiten en de zijruiten, dan kunnen we melden dat deze gemaakt zijn van gehard glas. Is er sprake van een aanslag op dit raam, dan breekt het wel volledig. Deze ramen zal je dan ook volledig moeten vervangen.

Wat is het verschil tussen een sterretje en een barst?

Bovenstaande vertelden we je dat er in je voorruit zowel een barst als een sterretje kan ontstaan. In deze alinea leggen we je uit wat het verschil is tussen een barst en een sterretje. We beginnen met het sterretje, dit is schade aan de autoruit van maximaal drie centimeter. Ben je er op tijd bij, dan kan men het sterretje vaak nog verhelpen met een harsinjectie. Is het sterretje te groot geworden, dan zal er een nieuwe voorruit moeten komen.

Is het sterretje groter geworden? Dan noemen we het al snel een barst of een scheur. Aan te raden is om hier niet te lang mee rond te rijden, het kan er namelijk voor zorgen dat je minder ziet tijdens het rijden. Ook loop je het risico om een verkeersboete te krijgen en dat kan je natuurlijk maar beter voorkomen. Ga daarom op zoek naar een specialist die jou hierbij kan helpen. Deze zal jouw raam vakkundig vervangen, zodat jij weer veilig de weg op kunt. Mocht je op zoek zijn naar hulp bij autoruitschade voor het vervangen van voorruit in Nederland? Raadpleeg dan even het internet.