Waarom zakelijk lenen je onderneming kan helpen groeien

Waarom zakelijk lenen je onderneming kan helpen groeien

Niet iedere ondernemer vindt het prettig om een zakelijke lening af te sluiten. Dit komt vooral doordat je rente betaalt over een zakelijke lening. Daarnaast moet je aan bepaalde verplichtingen voldoen. Je betaalt iedere maand namelijk een bepaald bedrag, zodat jouw lening aan het einde van de looptijd volledig is afgelost. Toch brengt een zakelijke lening ook de nodige voordelen met zich mee. Een zakelijke lening kan jouw onderneming namelijk helpen groeien. Helaas ziet lang niet iedere ondernemer dit in. Geldt dit ook voor jou? Dan ben je hier aan het juiste adres. In deze tekst leggen wij jou uit hoe een zakelijke lening jouw bedrijf kan helpen groeien.

Bedrijf uitbreiden

Is jouw bedrijf de laatste jaren steeds verder gegroeid? Dan kan het zijn dat het huidige bedrijfspand te klein is geworden. Je kunt er in dat geval voor kiezen om te verhuizen. Als je al jarenlang op dezelfde plek gevestigd bent, zit je hier mogelijk niet op te wachten. Kijk daarom eerst of uitbreiden mogelijk is. Je kunt bijvoorbeeld een extra bedrijfshal bouwen, zodat er meer geproduceerd kan worden. Wil je een grotere voorraad aanleggen? Breid jouw bedrijf dan uit met een magazijn. Nadeel van uitbreiden is dat het je behoorlijk wat geld kost. Als je onvoldoende eigen vermogen hebt, betekent dit niet dat uitbreiden niet mogelijk is. Nee, wat je kunt namelijk een zakelijke lening aanvragen.

Een zakelijke lening biedt overigens niet alleen uitkomst voor een fysieke uitbreiding. Je kunt het geleende geld namelijk ook gebruiken om jouw bedrijf digitaal uit te breiden. Het ontwikkelen van een webshop is hier een goed voorbeeld van. Met een webshop maak je het jouw klanten nog makkelijker om producten te bestellen. Dit heeft vaak een positief effect op de afzet. Wanneer er nog geen webshop is, moet je deze van de grond af aan opbouwen. Dit is vaak en flinke kostenpost. Sluit je een zakelijke lening af? Dan beschik je over voldoende financiële middelen om jouw bedrijf digitaal uit te breiden.

Nieuwe machines en/of voertuigen

Sommige ondernemers denken dat groei alleen mogelijk is door uitbreiding. Uitbreiding kan groei tot gevolg hebben, maar er zijn ook andere manieren om jouw bedrijf te laten groeien. Zo kun je een nieuwe machine of een nieuw voertuig aanschaffen. Met een nieuw voertuig kun je meer werk verzetten, terwijl je met een nieuwe machine de productie op kunt schroeven. Nadeel is alleen dat machines en voertuigen niet bepaald goedkoop zijn. Dit is zeker het geval als het om een van de nieuwste machines of voertuigen gaat.

Ontbreekt het je aan de financiële middelen, maar wil je toch een nieuwe machine of een nieuw voertuig kopen? Kies dan voor een zakelijke lening. De aankoop van zo’n bedrijfsmiddel scharen we onder de langlopende investeringen, waardoor een zakelijke lening uitkomst biedt. Je smeert de kosten voor de aanschaf van he bedrijfsmiddel dan over meerdere jaren uit, waardoor het financieel behapbaar is.

Niet hetzelfde als zakelijk krediet

Naast een zakelijke lening kun je als ondernemer ook voor zakelijk krediet kiezen. Qua naam lijken deze financieringen op elkaar, maar er zijn wel degelijk verschillen. Kies je voor zakelijk krediet? Dan zet een geldverstrekker een bedrag voor jou klaar op een speciale rekening. Je bepaalt zelf hoeveel en hoe vaak je geld opneemt. Er zit ook een verschil in de rente. Bij een zakelijke lening betaal je rente over het hele bedrag, maar bij zakelijk krediet alleen over het geld dat je gebruikt. Vandaar dat zakelijk krediet vaak vergelijken wordt met een rekening courant krediet.