Hoe sluit je online een bestelautoverzekering af?

Hoe sluit je online een bestelautoverzekering af?

Als je een bedrijfsauto gekocht hebt, doe je er goed aan deze direct te verzekeren. Iedereen die in Nederland een auto op naam heeft staan, is namelijk verplicht om hier een verzekering voor af te sluiten. Dit geldt niet alleen voor personen, maar net zo goed voor bedrijven. Gelukkig kun jij je bedrijfsauto tegenwoordig online verzekeren, waardoor dit amper tijd en moeite kost. Benieuwd hoe dit in zijn werk gaat? Je ontdekt het in deze tekst!

Zoek een verzekeraar
Je kunt pas een bedrijfsautoverzekering afsluiten als je een verzekeraar gevonden hebt. Gelukkig hoef je hier niet lang naar te zoeken, want er zijn veel bedrijven die een zakelijke autoverzekering aanbieden. Omdat vergelijken je tijd kost en jij dit vast beter kunt gebruiken, sluit je mogelijk de eerste bedrijfsautoverzekering af die je tegenkomt. Je auto is zo waarschijnlijk goed verzekerd, maar de kans bestaat dat je onnodig veel premie betaalt. Reden genoeg om tijd te investeren in het vinden van een geschikte verzekeraar.

Kies je dekking
Een veelgemaakte fout bij het afsluiten van een bedrijfsautoverzekeringen is dat er vaak alleen naar de premie gekeken wordt. Zo sluit menig ondernemer de goedkoopste autoverzekering af. Je betaalt weliswaar een laag bedrag per maand, maar onderaan de streep kun je veel duurder uit zijn. Een goedkope bedrijfsautoverzekering heeft doorgaans een minder uitgebreide dekking dan een dure, waardoor je meer schade zelf moet vergoeden. Verdiep je daarom goed in de basisdekking, zodat je weet of jij je auto WA, WA+ of Allrisk moet verzekeren.

Kies je één van de drie basisdekkingen voor je bedrijfsauto? Dan voldoe je aan de wettelijke eisen. Toch is het verstandig om ook naar de aanvullende dekkingen te kijken voordat je een zakelijke autoverzekering afsluit. Hiermee verzeker jij je bedrijfsauto namelijk nog beter. Bij het afsluiten van een bedrijfsautoverzekering kun je vaak kiezen voor een inzittendenverzekering, maar ook voor een eigen vervoerverzekering. Daarnaast zijn er vaak aanvullende opties voor pechhulp en rechtsbijstand.

Bereken de premie
Een autoverzekering afsluiten brengt kosten met zich mee, want je betaalt er maandelijks premie voor. Voordat je een keuze maakt, wil je ongetwijfeld weten wat een bedrijfsautoverzekering kost. Omdat de prijs afhangt van de keuzes die je maakt, kunnen we dit niet precies vertellen. Richt je daarom tot de site van een verzekeraar, want hier kun jij je premie berekenen. Hiervoor hoef je alleen je gegevens in te vullen en je dekking te selecteren. Je ziet vervolgens hoeveel je per maand betaalt voor een bestelautoverzekering.

Sluit de verzekering af
Als je tevreden bent met de premie, kun je het aanvraagproces voortzetten. Omdat je de meeste gegevens al hebt ingevuld, kost het je weinig tijd om de aanvraag af te ronden. Vergeet niet om alles nog even goed te controleren voordat jij je aanvraag daadwerkelijke verstuurt. Heb je de verzekering aangevraagd? Dan krijg je een bevestigingsmail van de verzekeraar. Hierin staat of je verzekering direct geaccepteerd is of dat je auto een voorlopige dekking heeft. In beide situaties mag je meteen de weg op met je bedrijfsauto.