Scholrolletjes met zalm en spinazie – IKEA

Dit is alweer het derde recept voor de Ikea Foodchallenge. En ik ging een mooi recept bedenken met de gerookte zalm uit de Ikea box; een vissoort die prima samen gaat met andere vissoorten dus maakte ik schol rolletjes. Gepocheerd in bouillon waardoor de vis boterzacht wordt.

Wat heb je nodig? voor 2 personen.
– boter
– 1 dl droge witte wijn
– 200 gram verse spinazie
– 1 el cognac of vieux
– 100 gram gerookte zalm
– 4 scholletjes van ongeveer 100 gram per stuk
– bieslook
–  125 ml creme fraiche
– tagliatelle
– peper en zout
– 1 liter visbouillon (eventueel kan groentebouillon of kruidenbouillon ook gebruikt worden)

Maak de visbouillon en zet deze klaar in een pannetje (ik gebruikte bouillon blokjes hiervoor) met het vuur aan.
Leg de scholletjes naast elkaar en bestrooi met peper en zout. Leg hierop de gerookte zalm en snij bij waar nodig, zodat de zalm mooi binnen de randjes van de schol blijft. Verdeel een beetje spinazie over de zalm en rol de scholletjes op en zet ze vast met een prikker.
Laat de rolletjes in de bouillon zakken en zorg dat ze geheel onder het vocht staan. Pocheer ze op laag vuur 15 minuten.
Maak ondertussen de saus. Doe de creme fraiche in een pannetje samen met de wijn en cognac, breng aan de kook en maak op smaak met peper en zout en bieslook.
Serveer hier tagliatelle bij (bereid deze zoals op de verpakking vermeld staat).

Smakelijk!
Liefs Joyce

 

Print Friendly

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *