rode bieten stamppot met balsamico

Rode bieten stamppot met balsamico

Rode bietjes eet ik eigenlijk niet veel, ik vind ze gekookt zonder extra’s erbij ook niet zo heel erg lekker, daarom komt het niet vaak op tafel bij ons. Maar omdat ik het toch weer eens wilde proberen heb ik er een stamppot van gemaakt, samen met wat extra smaken zoals appel, spekjes en balsamico smaakte de rode bieten stamppot met balsamico toch wel heel erg lekker.

Ook de kids hier hebben ervan gesmuld!

Wat heb je nodig? (voor 4 personen)
– 500 gram gekookte rode bieten (verse)
– 2 appels
– 1 kilo aardappelen
– 1 rode ui
– 250 gram spekblokjes
– 1,5 eetlepel balsamico azijn
– peper en zout
– 150 ml kookroom

Hoe maak je het?
Rasp de rode bietjes en schil de aardappelen. Kook de aardappels en verwarm de bietjes. Bak ondertussen de spekjes lekker knapperig en snipper de rode ui, voeg deze bij de spekjes en bak 2 minuutjes mee. Schil de appels en verwijder het klokhuis. Bak deze in een koekenpan in een beetje boter om en om zacht.

Wanneer de aardappels gaar zijn giet je ze af en stamp je ze tot een puree, maak de puree lekker smeuïg met de kookroom en breng op smaak met peper en zout. Meng de bietjes, de spekjes en het ui door de puree. Roer als laatste de balsamico erdoorheen en breng eventueel nog op smaak met peper en zout. Serveer de rode bieten stamppot met balsamico met de appel.

Eet smakelijk!
Liefs Joyce

Print Friendly

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *