Perfecte biefstuk

Perfecte biefstuk met champignon roomsaus

Een biefstuk van goede kwaliteit is toch wel het allerlekkerste als je hem ook nog eens perfect kunt bakken. Ik haal deze dan ook graag bij de slager, kost wel wat extra maar daar krijg je dan ook een heerlijk mals stukje vlees voor terug! Ik maakte er een simpele champignon roomsaus bij. Easy peasy met kookroom.

Als ik dan een biefstukje eet dan graag met simpele bijgerechten zoals alleen stokbrood, of een groene salade en frietjes.

Wat heb je nodig?
– 2 stukjes goede biefstuk (ik had ossenhaas)
– roomboter om in te bakken
– een flesje kookroom
– een bakje gemixte padestoelen, of alleen kastanje champignons, kan ook
– peper en zout

Hoe maak je het?
Haal het vlees 30 minuten vooraf uit de koelkast en laat op kamer temperatuur komen. Bestrooi de biefstuk met peper en zout. Smelt een flink blokje roomboter in de pan en leg de biefstuk erin. Bak aan beide kanten ongeveer 5 minuten om en om. Prik absoluut niet in het vlees want dan lopen de vleessappen eruit. Haal ze uit de pan en leg op een (voorverwarmd) bord en bedek met alluminium folie en laat even 5 minuten rusten.
Bak ondertussen de paddestoelen in een pan met een klonje roomboter. Bestrooi met peper en zout en voeg de kookroom toe. Eventueel een beetje peterselie erbij en server bij deze perfecte biefstuk.

Eet smakelijk!
Liefs Joyce

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *