Pasta aglio olio

Pasta aglio olio

Deze pasta smaakt altijd lekker en is super easy om te maken. Voor op een zomerse avond, mooie lentedag of regenachtige dag of op Koningsdag! Met maar een paar ingredienten zet je het op tafel. Ik ben er gek op.

Wat heb je nodig?
– 1 chilipeper
– 7 eetlepels olijfolie
– 3 teentjes knoflook
– 200 gram pasta ( ik gebruikte tagliatelle maar spaghetti is ook goed)
– 8 plakjes pancetta
– peterselie voor garnering

Hoe maak je het?
Kook de pasta beetgaar. Snijd de knoflook fijn en maak de peper schoon van de zaadje en snijd in kleine reepjes.  Bak de pancetta plakjes in een pan zonder olie of boter mooi knapperig. Fruit de peper met de knoflook aan in de olijfolie. Laat 2 minuutjes bakken. Voeg de pasta toe in de pan met de olie.  Roer goed door. Serveer de pasta met de plakjes pancetta. Garneer met peterselie.

Buon appetito!
Liefs Joyce

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *