pannenkoek zonder melk

Pannenkoeken zonder melk

Mijn dochtertje heeft koemelk allergie. Daarmee kun je echt prima leven, maar vaak moet je wel iets aanpassen in de recepten, dus we zijn lekker aan het experimenteren. Dit keer gaan we voor de pannenkoek, ze heeft ze nog niet eerder gegeten (ze is net 1 jaar) en ik ben benieuwd hoe ze het vindt en wat de rest van het gezin ervan vindt.
Ik maakte de pannenkoeken met water in plaats van melk en je leest nu het recept. De pannenkoeken werden trouwens blij ontvangen en door iedereen opgesmuld!

Eigenlijk is het heel makkelijk, je vervangt de melk door water (waarschijnlijk kun je ook prima een andere melksoort als amandelmelk of soya melk gebruiken maar dat die ik de volgende keer).

Wat heb je nodig? (voor ongeveer 10 pannenkoeken)
– 500 gram bloem
– snuf zout
– zakje vanillesuiker of vanille extract
– 2 eieren
– 500 ml water

Hoe maak je het?
Doe de bloem met de eieren, zout, vanille in een kom en mix door, giet er telkens een beetje water bij en blijf mixen. Net zolang totdat je een mooi beslag hebt. Makkelijker kan bijna niet! Dan bakken in olie in de pan, beide kanten mooi bruin en laat ze je smaken. Wij maakten een bananen pannenkoek, ook lekker met een paar stukjes aan de zijkant.

Liefs Joyce

Print Friendly, PDF & Email

6 gedachten over “Pannenkoeken zonder melk

    1. Joyce Vink Bericht auteur

      Hoi Inge, wat jammer dat je het zo ervaren hebt, ik heb het al meerdere keren gemaakt en mijn kinderen vinden ze heerlijk. Je zou eventueel een melkvervanger kunnen gebruiken zoals sojamelk of amandelmelk.

      Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *