Limoncello taart

Limoncello mascarpone taart

Deze taart maakte ik uit het maart nummer van het Delicious Magazine. En ook al was het nog lang geen zomer, de limoncello, citroen in combinatie met de amartetti koekjes spraken mij direct aan! Ik was eigenlijk niet van plan hem te delen maar deed met de foto toch mee aan de instagram actie welke Delicous Magazine elke maand heeft. En hij was zo lekker dat ik toch het recept nu met jullie deel!
Wat heb je nodig?
– 250 g amartetti
– 1 el witte basterduiker
– 130 g boter, gesmolten
– 50 g geschaafde amandelen
– naaldjes van 1 takje rozemarijn
– 1 citroen en 125 ml citroensap
– 100 g suiker
– 7 blaadjes witte gelatine
– 75 ml limoncello
– 450 g ricotta
– 450 g mascarpone
– 125 g poedersuiker of meer naar smaak

Deze taart maak je in een taartvorm van 24 cm met losse bodem. Ook heb je een zesteur nodig om reepjes schil uit je citroen te halen. Heb je die niet, vervang het dan gewoon voor wat citroenrasp

Smelt de boter. Maal de amarettikoekjes met de basterdsuiker, een snufje zout, 25 gram van de amandelen en de rozemarijnnaaldjes in de keukenmachine tot fijn kruim. Doe dit bij de gesmolten boter, roer goed door en verdeel het kruimmengsel over de bodem en zijkanten van de vorm en druk deze goed aan. Zet in de koelkast.

Met de zesteur trek je van de helft van de citroen mooie sliertjes. de andere helft rasp je met een fijne rasp. Kook de citroensliertjes in 100 ml water met 100 gram suiker zachtjes 10 min en laat ze in het water afkoelen. Haal de citroensliertjes uit het water en laat op bakpapier iets opdrogen.

Week de gelatineblaadjes in ruim koud water. Breng in een steelpan de limoncello tegen de kook aan. Neem de pan van het vuur en los er de uitgeknepen gelatine in op. Meng vervolgens het citroensap, rasp en de ricotta hierdoor heen en laat iets afkoelen.

Klop met de mixer de mascarpone los samen met de poedersuiker. Spatel het ricottamengsel voorzichtig door de mascarpone en verdeel de vulling over de taartbodem. Garneer de taart met de citroensliertjes en de rest van de geschaafde amandelen. Laat de taart voor minimaal 4 uur opstijven in de koelkast.

Enjoy!
Liefs Irene

Print Friendly

11 gedachten over “Limoncello mascarpone taart

  1. Céleste Satijn

    Hoi Irene,

    Ik heb een vraag. Wat doe je met het vocht waar je de citroenschillen in hebt gekookt? Doe je dit door het ricottamengsel of gooi je dit weg?
    Groetjes Céleste Satijn

    Reageren
    1. Irene Baatenburg Bericht auteur

      Beste Célesta, dit gebruik je niet voor de taart. Veel plezier met bakken! Groetjes Irene

      Reageren
  2. Leanne

    Vandaag gemaakt. Wat een succes!! Echt super lekker! Bij de taart een heerlijk glaasje limoncello met prosecco en bevroren frambozen erbij. Echt het perfecte dessert voor een warme zomeravond :-)

    Reageren
    1. Irene Baatenburg Bericht auteur

      Hi Nadine, liever de harde voor een krokante bodem! succes met bakken! Laat je weten hoe hij smaakt?

      Reageren
    1. Irene Baatenburg Bericht auteur

      Eigenlijk alles wat je lekker vind! Gewone maria biscuitjes werken altijd en jodenkoeken ook!

      Reageren
  3. Josette de Quant

    Deze taart heb ik in januari voor de verjaardag van mijn moeder gemaakt! Het was een succes 😍

    Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *