lasagne

Lasagne met bechamelsaus

Ik ben gek op lasagne, mijn moeder maakte de lekkerste! Die mis ik nog altijd. Deze lasagne is goedgevuld met spinazie, ham en bechamelsaus. Bechamelsaus mag overigens echt niet ontbreken in een lasagne bij mij  I love it!

Wat makkelijk is van een lasagne dat je hem van te voren kunt klaarmaken (ok dat kost dan wel even wat tijd natuurlijk) dus als je eters krijgt kun je een heerlijk gerecht op tafel zetten. Met een broodje met boter en een salade erbij heb je dan een prima maaltijd!

Wat heb je nodig? (voor 4 ruime porties)
– 600 gram rundergehakt
– 3 tenen knoflook
– 2 blikjes tomatenpuree
– 150 gram spinazie (verse)
– 1 pakje tomaten passata
– 1 blik tomatenblokjes
– 100 gram champignons
– 4 plakjes ham
– geraspte kaas
– 2 rode uien
– Italiaanse kruidenmix
– peper en zout
– 1 pakje verse lasagnebladen of verse zelfgemaakte lasagnebladen

Bechamelsaus
– 50 gram roomboter
– 50 gram bloem
– peper en zout
– 400 ml melk
– Italiaanse kruiden zoals salie en of oregano

Hoe maak je het?

Snipper de uien en fruit deze aan in een beetje olijfolie, voeg ook de fijngesneden knoflook toe. Laat even glazig worden. Doe de tomatenpuree in een klein steelpannetje en zet op het vuur, blijf roeren zodat deze kan ontzuren. Snijd de champignons in plakjes en leg even apart. Voeg de tomatenpuree bij het ui en knoflook mengsel. Voeg ook de tomatenblokjes en de passata toe. Maak de gehakt rul in een andere pan en bak de champignons mee. Voeg dan het gehaktmengsel aan de saus toe en breng op smaak met de Italiaanse kruiden en een beetje peper en zout.  laat de saus ongeveer een half uurtje sudderen zodat de smaken goed in de saus kunnen trekken.

Verwarm de oven voor op 200 graden. Maak intussen ook de bechamelsaus klaar. Dit doe je door een roux te maken. Je doet de boter in een steelpan en laat deze smelten. Wanneer deze is gesmolten voeg je in een keer de bloem toe. met een houten lepel blijf je roeren, er ontstaat een glanzende klont. Blijf goed roeren, doe dot ongeveer 3 minuten. Voeg dan beetje bij beetje de melk toe en meng dit met een garde door elkaar. Je merkt direct dat het een stevige massa wordt. Wanneer hij te dik is voeg je nog wat extra melk toe. Breng op smaak met de kruiden.

Dan ga je een ovenschaal (een ruime) vullen met de sauzen en de lasagne bladen. Doe onderin een klein laagje van de bolognaise / tomatensaus, dan een laagje lasagne bladen en vervolgens een ruime hoeveelheid van de tomatensaus, dek af met een laagje spinazie, dan weer een laagje bladen en een laagje tomatensaus, hierop een schepje bechamelsaus. Dan weer een laagje bladen en weer tomatensaus, vervolgens een laagje ham. Ga door totdat je saus op is of je schaal vol is, je kunt de laagjes indelen naar eigen smaak.
Je eindigt wel met een flinke laag bechamelsaus die je bestrooi met geraspte kaas.
Dan zet je de schaal midden in de oven en bak je deze ongeveer in 30 minuten mooi gaar. Prik even met een vork in de bladen als deze er goed doorheen komt dan is hij gaar!

I really love this!
Liefs Joyce

Print Friendly

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *