Lasagne Melanzane

Lasagne Melanzane

Wij eten sinds een tijdje in ieder geval op maandag vegetarisch, meatless monday dus! En zo ben ik ineens een stuk creatiever met het avondeten. De uitdaging vind ik altijd om het toch een vullende maaltijd te laten zijn zonder gebruik te maken van de echte vleesvervangers.
Op vakantie in Italië eet ik graag Parmigiana di Melanzane, dit is een vegetarische lasagne waarbij de lasagnebladen worden vervangen door aubergine, er zit dus geen pasta in. Ik maakte een combinatie, wel met wat lasagnebladen voor de vulling en met veel aubergine en courgette. Lasagne Melanzane dus! Melanzane is gewoon italiaans voor aubergine. De aubergine heeft stevige structuur, wat een prima vervanger voor het vlees is. Het was echt heerlijk! Vegetarisch, vol groenten dus lekker gezond.

Wat heb je nodig? voor 2 personen
– 1 aubergine
– 1el bloem
– 1 courgette
– 1 teen knoflook
– 1 ui
– 1 el gedroogde italiaanse kruiden
– 1,5 blik gepelde tomaten
– peper en zout
– mozarrella
– parmezaanse kaas

Hoe maak je het?
Snij de aubergine in plakken van een centimeter dik. Snij de courgette in iets dunnere plakken. Bestrooi de aubergine met zout en laat 15 minuten staan. Je ziet dat het vocht er dan op komt te liggen waarna je ze kan droogdeppen. Verhit flink wat olie in een koekenpan. Haal de aubergine door de bloem en bak ze in ongeveer 5 minuten lichtjes bruin. Draai ze halverwege en laat ze uitlekken op een keukenpapier. Bestrooi ook de courgette met zout en peper en bak deze ook 5 minuten.
Snipper de ui en de knoflook en bak deze glazig in een pan. Voeg de gepelde tomaten met vocht toe en laat dit even sudderen. Breng op smaak met de italiaanse kruiden en peper en zout.
Nu ga je de lasagne opbouwen. Doe eerst wat saus in een ovenschaal, vervolgens een laag aubergine. Daarna de lasagnebladen en weer een laag saus met wat parmezaanse kaas. Vervolgen de courgette, aubergine, lasagnebladen en de saus. Kijk even hoe je uitkomt, ik deed als laatste nog wat ik overhield aan de groenten en maak de bovenkant af met plakjes mozarella en nog lekker wat parmezaanse kaas.

Bon appetit!
Liefs Irene

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *