Foodblogswap: kokosijsjes met chocolade

Het is alweer tijd voor de foodblogswap van april! De swap waarbij je een andere foodblog krijgt toegewezen en je daar een recept naar eigen interpretatie van mag koken. En het leuke is, de hele maand zit je dan heerlijk te scrollen op andermans blog om inspiratie op te doen! Deze maand is dit Eet het Beter. De blog van Annemieke waarbij voeding die echt voedt centraal staan en wil laten zien dat gezonde voeding ook leuk en lekker kan zijn. Het kiezen ging dit keer vrij snel, ik zag deze kokosijsjes met chocolade en bleef meteen hangen. Dat komt dan weer door deze ijsjes, Beluga Coco Choco’s! Ijsjes ontwikkeld door restaurant Beluga in Maastricht, mijn favoriet maar lastig te krijgen. En als je dan de ingrediëntenlijst bekijkt, is Eet het Beter zeker van toepassing!

Ik gebruikte het recept van Annemieke en voegde wat gepureerde banaan toe. Kokos, banaan en chocolade is een heerlijke combinatie en geeft wat extra smaak en smeuïgheid!

Wat heb je nodig? voor 6 ijsjes
– 300 ml kokosmelk
– halve banaan
– 2 el agavesiroop
– vanille essence
– 200 gram pure chocolade

Hoe maak je het? 
Als je de ijsvormpjes van tevoren al in de diepvries zet zijn je ijsjes sneller bevroren. Mix alle ingrediënten, behalve de chocolade, in een blender met elkaar. Giet dit in de ijsvormpjes en zet terug in de diepvries. Na enkele uren zijn de ijsjes bevroren.
Smelt dan de chocolade au-bain marie. Dip de ijsjes in de chocolade en je zal zien dat deze meteen weer stolt. Ik heb ze daarna meteen opgegeten, maar als je ze wil terugdoen in de vriezer kan dit het beste verpakt in bakpapier is de tip van Annemieke.
Kokosijsjes met chocolade

Enjoy!
Liefs Irene

Print Friendly

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *