Japanse noodlesalade met zalm

Japanse noodlesalade met zalm

Daar is hij weer een salade en weer een met een Oosters smaakje! Ik vind dat ook echt enorm lekker, de smaken van de Oosterse keuken en dan vooral met soja en sesam en zalm en tonijn. Deze Japanse noodlesalade met zalm maakte ik met warm gerookte zalm, maar een stukje rauwe zalm of tonijn zou hier ook prachtig tot zijn recht komen.


Het is ook zo simpel om van weinig ingrediënten een smaakvol gerecht te maken. Ik gebruikte hierbij komkommer, avocado, zeewier en zalm, en een dressing van soja en sesam.

Wat heb je nodig? (voor 2 personen)
– 1/2 komkommer, in halve maantjes gesneden
– 2 avocado’s
– beetje groene sla
– Japanse noodles
– 1 bakje warm gerookte zalm (AH)
– zeewiersalade
– 3 eetlepels soja
– 1 eetlepel sesamolie
– 1 scheutje rijstazijn
– sesamzaadjes (zwarte)

Hoe maak je het?
Bereid de noodles zoals op de verpakking staat. Meng de sesamolie met de rijstazijn en de soja tot een dressing. Laat de noodles iets afkoelen, spoel bv met een beetje koud water. Snijd de avocado in stukjes. Verdeel een beetje groene sla over 2 borden. en leg een handje noodles erop. Verdeel dan de komkommer, zeewier en avocado erbovenop. Besprenkel met de dressing. Leg dan de zalm erbij en bestrooi met sesamzaadjes.
Ontzettend makkelijk om te maken en de smaken zijn echt zo lekker!

Geniet van deze Oosterse salade met zalm. Maak hem ook eens met rauwe tonijn!
Liefs Joyce

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *