IKEA Foodchallenge

Jouw gerecht op de kaart in het restaurant van Ikea! Dat klonk ons we leuk in de oren dus gaven wij ons op om als insider voor Uit Paulines keuken gerechten te gaan verzinnen.

ikeaToen wij werden ingeloot en er een box vol met Ikea Food producen bezorgd werd waren wij dan ook heel blij en gingen wij meteen aan de slag!
Wij kozen voor de visbox en daar zaten onder andere zalmfilet, gerookte zalm, garnalen, haring en kaviaarspread in. De haring vinden wij stiekem een beetje eng, maar met de rest van de ingrediƫnten kunnen we wel wat! Aan de slag dus maar!

Het eerste gerecht maakte Irene, deze Gegrilde zalmfilet met saffraancouscous en gegrilde groenten. Wat vaak jammer is aan dit soort restaurants is de kleine hoeveelheid groenten, vandaar bij dit gerecht naast de venkel ook nog een heerlijk takje tomaatjes uit de oven. Parelcouscous is een hip en makkelijk product. Samen met de saffraan en de honingvenkel is dit een heerlijke combinatie bij een lekker stukje vis.

Voor het tweede gerecht zochten wij het bij de kids! Zelf vinden wij dit ook een leuke doelgroep en hier kun je mooi je creativiteit in kwijt. Irene maakte tropische zalmburgers met Rosti. Aangezien de rosti van Ikea ook mooi rond is kon hier een mooie burger van ‘gebouwd’ worden. En aangezien de vitamientjes ook niet vergeten mogen worden deden wij er wat komkommer, avocado en gegrilde ananas bij. Een vrolijke burger zo en stiekem vonden de volwassenen hem ook erg lekker!

Joyce zocht de culinare hoek op met toch een makkelijk te maken recept voor de Ikea Restaurants! Ze maakte met de gerookte zalmfilet; Zalm-schoolrolletjes gevuld met spinazie en geserveerd met tagliatelle en cognacsaus. Om je vingers bij af te likken en echt een gerecht waarmee Ikea laat zien wat ze kunnen!

Vandaag hebben wij de recepten van alledrie de gerechten online gezet en zijn ze dus ook al thuis te maken! Welke zou jij kiezen?

Op ikea,nl/foodchallenge kun je alle inzendingen bekijken die tot nog toe zijn gemaakt. En ook jij kunt meedoen. Heb je een subliem idee? Maak dan een gerecht en verzilver de foto via de site. Je moet er minimaal 1 ikea product in gebruiken en je kunt nog tot 30 september meedoen. Succes!

Liefs
Joyce & Irene

PS: Hier lees je nog een update van Pauline over hoe het met haar insiders gaat!

Print Friendly

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *