Havermoutcrumble met kersen

Havermoutcrumble met kersen

Als ik weet dat ik een dagje extra vrij ben of in het weekend ruim de tijd heb voor het ontbijt bedenk ik de dag van te voren al wat ik allemaal voor een lekkers voor het ontbijt kan maken!
Zoals de leuke quote: Sleeping is a time machine to breakfast! Echt op mij van toepassing.
Laatst maakte ik deze havermoutcrumble met kersen als ontbijt. Jummm, een gezond taartje!

Wat heb je nodig? voor 2 schaaltjes
– een halve appel
– diepvrieskersen of ander rood fruit
– 3 eetlepels havermout
– 3 eetlepels amandelmeel
– scheutje agavesiroop
– kokosolie of boter

Verwarm de oven voor op 180 graden. Ik combineerde de kersen met appel. Schil de appel en snijd deze in blokjes. Leg deze op de bodem van de ovenschaaltjes. Leg hierboven op de diepvrieskersen.
Maak nu van de havermout, het amandelmeel, een scheutje agave of maple syrup en de kokosolie of boter met je handen een crumble. Leg dit bovenop het fruit en zet de schaaltjes voor 15-20 minuutjes in de oven.

havermoutcrumble2

Eet met een lepel kwark!
Liefs Irene

Print Friendly

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *