Geroosterde paprikasoep met chorizo

Geroosterde paprikasoep met chorizo

Weer tijd voor een nieuwe soep! Deze geroosterde paprikasoep met chorizo was erg lekker. Door de paprika te roosteren in de oven samen met wat tomaten, knoflook, ui en tijm krijgt de soep een heerlijke zoete smaak. Door wat krokante chorizo toe te voegen krijgt de soep dan weer lekker wat pit. Ik heb ervan gesmuld! En het is echt maar heel weinig werk om deze paprikasoep te maken, altijd fijn!

Wat heb je nodig?
– 3 rode paprika’s
– 5 tomaten
– 2 uien
– 2 tenen knoflook
– tijm
– olie
– peper en zout
– halve liter groentenbouillon
– blik tomatenblokjes
– stukje chorizo

Hoe maak je het?
Verwarm de oven voor op 200 graden. Leg een bakpapier op een bakplaat. Snijd de paprika’s in grove stukken en doe hetzelfde met de ui, tomaten en knoflook. Leg dit op de bakplaat, besprenkel met wat olie, tijm en peper en zout en hussel door elkaar. Zet dit voor 30 minuten in de oven zodat de groenten lekker gaan roosteren.
Haal de groenten uit de oven en laat even afkoelen. Je kunt nu de vellen van de paprika en tomaat halen. Ik heb ze gewoon mee gepureerd in de soep en had hier totaal geen last van.
Doe alle groenten in een pan samen met de bouillon en het blikje tomatenblokjes. Pureer de groenten en breng aan de kook. Breng op smaak met peper en zout.

Snij de chorizo in klein blokjes. Bak ze even uit in een koekenpan zonder olie. Doe vlak voor serveren door de soep.

Easy peasy!
Liefs Irene

Print Friendly

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *