Gember citroen cheesecake

Gember citroen cheesecake in een glaasje

Deze gember citroen cheesecake is een van de lekkerste desserts die ik ooit heb gemaakt, en het is ook nog eens een prima maatje maar die smaakte absoluut naar meer! Ook de proefkonijnen die mochten testen hebben dit unaniem gekozen als lekkerste cheesecake dessert ooit!
Leuk om te maken als je gasten voor de lunch krijgt of diner, dan heb je een mooi format dessert en je kunt hem prima eerder op de dag klaarmaken.

Wat heb je nodig? (8 glaasjes)
– 1 pakje gemberkoekjes (bij de AH in het koekjes vak te verkrijgen, ongeveer 1 per persoon heb je er nodig)
– 200 gram roomkaas
– 160 gram slagroom
– 2 eetlepels suiker
– citroenrasp van 1 citroen
– 1 eetlepel lemon curd per glaasje
– 1 eetlepel vanille extract

Hoe maak je het?
Klop de slagroom met de suiker goed stevig. Vermaal de koekjes in een keukenmachine. Bedek de bodem van elk glaasje met koekkruim. Klop de roomkaas los en meng met de slagroom, vanille extract en citroenrasp. Verdeel de roomkaascrème over de 6 glaasjes.  Schep er een eetlepel lemon curd overheen en zet ze 1,5 uur in de koeling zodat ze goed kunnen opstijven.

Echt zo lekker deze gember citroen cheesecake!
Liefs Joyce

 

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *