Gegrilde zalm met saffraancouscous

Gegrilde zalm met saffraancouscous – IKEA

Dit gerecht verzon ik voor de Ikea Food Challenge. Ikea is namelijk op zoek naar een nieuw gerecht voor op de kaart in de Ikea restaurants. Wij waren ingeloot als insider voor Uit Paulines keuken en kregen als eerste een box met ingrediënten toegestuurd.
Wij kozen voor de visbox en kregen onder andere zalmfilet, gerookte zalm, haring, gamba’s en kaviaarspread. Het eerste gerecht maakten wij met de zalmfilet.

Wat heb je nodig?
– 150 gram parelcouscous
– 2 sjalotten
– 1 teen knoflook
– saffraandraadjes
– venkel
– courgette
– cherrytomaatjes aan tak
– peper en zout
– honing
– olijfolie
– citroen

Kook de parelcouscous volgens gebruiksaanwijzing. Laat wat saffraandraadjes weken in een klein beetje water.

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de venkel en courgette in dunne plakken. Leg ze op de bakplaat en meng met wat olijfolie en peper en zout. Doe over de venkel nog wat honing en zet voor 20 minuten in de oven. De laatste 10 minuutjes kunnen ook de cherrytomaatjes er nog bij.

Verhit olie in een pan en bak de gesnipperde sjalotten en knoflook glazig. Voeg de saffraan (met water) toe en ook de parelcouscous. Je zult zien dat dit mooi geel kleurt!
Verhit een grillpan voor de zalm. Kruid deze met peper en zout en wat citroensap Bak voor 6-8 minuten.

Leg een schep parelcouscous op het bord. Leg hier vervolgens de zalmfilet op en garneer met alle groenten. Je zult merken dat de honingvenkel perfect past bij de saffraan couscous!

Enjoy!
Liefs Irene

Print Friendly

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *