Hartige taart

Friends & Food: Hartige taart met champignons en tomaatjes

Een recept van vriendin Jessica; ze houdt wel van leuke baksels maken met haar dochter en kan goed hartige taart maken. Voor de rest is ze niet (heel) erg dol op koken maar is ze wel gek op veel van onze creaties! Ze deelt graag haar recept voor hartige taart met champignons en tomaatjes met jullie.

Graag deel ik dit recept van hartige taart met tomaatjes en champignons met jullie. Ik heb deze voor Joyce gemaakt met ham en spekjes, zelf ben ik vegetarisch en maak ik deze versie dan zonder de spek en ham.

Wat heb je nodig?
Р1 pakje hartige taart deeg
– 2 uien
– 100 gram geraspte kaas
– 100 ml melk
– 3 eieren
– Champignon saus
– Bakje champignons
– Spekjes
– Hamblokjes
– Cherry tomaten

Hoe maak je het?
Snijd de uien in ringen en bak ze goudbruin in de pan en doe er dan de champignons bij.
Bak in een aparte pan de spekjes.
Haal in de tussentijd de hartige taartdeeg uit de vriezer om te ontdooien.
Als de spekjes klaar zijn doe je ze (zonder het spekvet) samen met de hamblokjes bij de uien en champignons in de pan en bak even samen op laag vuur.

Verwarm de oven voor op 180 graden. In de tussentijd zijn de plakjes hartige taartdeeg ontdooit en kan je deze in een springvorm van 24 cm overlappend inkleden en prik er vervolgens gaatjes in.

Schenk de melk in een kom en kluts hier de eieren doorheen.
Doe er dan het zakje champignon saus bij en roer goed door elkaar. Als laatste roer je de geraspte kaas erdoor heen.

Giet het mengsel van uien, champignons, spekjes en hamblokjes in de klaargemaakte springvorm. Hier gaat het mengsel van melk, eieren, champignonsaus en geraspte kaas overheen en garneer de bovenkant met gehalveerde cherry tomaatjes.

Voor een vegetarische versie kun je de ham en spekjes er natuurlijk uit laten.

Nu kan het de oven in voor 35 √° 45 minuten.

Eet smakelijk,
Groetjes van Jessica

Print Friendly

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *