Creme brulee met witte chocolade

Foodblogswap: Crème brûlée met witte chocolade en frambozen

Het is weer zover! Ons recept voor de foodblogswap van deze maand! Dit keer kregen wij de blog Oh My Dish toegewezen. De website van Marco en Véronique waar vrijwel elke dag een recept online komt! Wauw! De teller staat al op ruim 900. Met de foodblogswap kook je een recept van de blog die je krijgt toegewezen en geeft daar je eigen draai aan. Je begrijpt, met ruim 900 is dat lastig kiezen hoor! Mooie recepten met stuk voor stuk prachtige foto’s. Wat superhandig is dat zij aangeven of een recept makkelijk, gemiddeld, matig of moeilijk is. Maar net waar je zin in hebt. Ik dook als snel de categorie toetjes in en kwam daar deze witte chocolade crème brûlée tegen. En die kon ik niet meer uit mijn hoofd zetten! De combinatie witte chocolade en frambozen is hier favoriet dus maakte ik er crème brûlée met witte chocolade en frambozen van. De frambozen gaven een heerlijke frisse toon aan de zoete crème brûlée, geslaagd! Een heerlijke zalvige crème brûlée, bedankt voor het recept!

Wat heb je nodig? voor 4 stuks
– 125 ml slagroom
– 125 ml melk
– 40 gram suiker
– 5 eidooiers
– 75 gram witte chocolade
– bakje frambozen
– rietsuiker

Hoe maak je het?
Verwarm de oven voor op 140 graden. Scheidt de eidooiers van het eiwit. De eiwitten gebruik je niet.
Verwarm de melk met de room in een kleine pan. Hak de witte chocolade in stukjes. Als de melk warm is voeg je de witte chocolade toe en roer je dit met een garde door tot een glad mengsel.
Mix ondertussen de eidooiers met de suiker luchtig, dit duurt een minuut of vijf. Voeg al mixend langzaam beetje bij beetje de melk toe aan het eimengsel zodat er geen klonten ontstaan.
Zet vier schaaltjes klaar in een grote ovenschaal en leg een stuk of vijf frambozen in de bakjes. Verdeel dan het roommengsel over de bakjes. Voeg water toe aan de ovenschaal tot 1 a 2 cm onder de rand van de balkjes. Plaats de schaal in het midden van de oven voor 40 minuten. Haal ze eruit en laat nog 2 uur koelen in de koelkast.

 

Strooi voor het serveren rietsuiker over de bovenkant en brand met een crème brûlée brander tot de suiker gekarameliseerd is.  Herhaal dit nog een keer voor een extra krokante laag!

Geniet!
Liefs Irene

 

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *