couscoussalade

Couscoussalade met venkel, citrus en spicy kip

Oela, deze couscoussalade met vinkel, citrus en spicy kip is superlekker! De couscous maak je van te voren dus je kunt hem ook nog eens lekker snel klaarmaken. De combinatie van venkel met de sinaasappel en de pittigheid van de kip is superlekker. Voor de kip gebruikte ik kippendijfilet, een stuk malser dan de gewone kipfilet. Als je de kip ook nog eens wat langer van tevoren marineert, smaakt hij het lekkerst!

Wat heb je nodig? (voor 2 personen)
– 250 gram kippendijfilet in stukjes
– 150 gram couscous
– 1 kleine venkelknol in dunne plakken
– 1 ui gesnipperd
– 1 sinaasappel
– rucola sla melange
– ras el hanout kruiden
– olie
– ketjap, honing en sambal
– peper en zout

Marineer eerst de kip. Doe hier een flinke scheut ketjap, honing, olie en een beetje sambal over en zet dit even weg in de koelkast.
Bereid de couscous volgens gebruiksaanwijzing. Fruit de ui in wat olie aan en voeg een halve eetlepel ras el hanout kruiden toe. Voeg vervolgens de venkel toe en smoor dit samen met de ui. Zet dit vervolgens weg.
Snijd de zijkanten van de sinaasappel en maak partjes uit het vruchtvlees. Weet je niet hoe dit moet, kijk dan eens hier!
Verhit een wokpan op hoog vuur en doe de kip met de marinade hier in. Wok dit op hoog vuur gaar. Maak ondertussen een salade van de couscous, het ui venkel mengsel, de sla en de stukjes citrus. Doe dit op een grote schaal of verdeel over twee borden. Verdeel hier vervolgens de kip over.

Enjoy!
Liefs Irene

Tip: Wil je echt mager, gebruik dan in plaats van de kippendijfilet, de gewone kipfilet.

Print Friendly

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *