Citroen Cheesecake Bars

Citroen cheesecake bars

Citroen past perfect bij het voorjaar en daar zitten we toch echt weer in! Deze citroen cheesecake bars zijn goddelijk! Sowieso zijn wij gek op cheesecake en deze variant met heerlijke krokante bastognebodem en cheesecakelaag met lemon curd is nommmm! Die lemoncurd welke je als laatste aan de cheesecakelaag toevoegt geeft net dat tikkeltje extra aan de citroen cheesecake bars. Probeer maar eens!

Wat heb je nodig?
– 160 gram bastognekoeken
– 75 gram ongezouten roomboter
– 600 gram roomkaas
– 125 ml zure room
– 100 gram suiker
– 15 gram maizena
– 3 eieren
– 1 el vanille extract
– 3 el citroensap
– rasp van 1 citroen
– half potje lemoncurd

– springvorm van 20 bij 20 cm

Hoe maak je het?
Verwarm de oven voor op 160 graden. Bekleed de vorm met bakpapier. Verkruimel de bastognekoeken, ik deed dit een klein hakmolentje van de staafmixer. Smelt de boter in een pannetje en meng de kruimels erdoorheen. Doe dit in de vorm en druk goed aan met de bolle kant van een lepel. Zet even weg in de koelkast.

Doe de roomkaas in een mengkom en mix los met de suiker. Doe de zure room erbij. Voeg dan al mixend 1 voor 1 de eieren toe. Maak van de maizena een papje met twee eetlepels water. Voeg dit ook samen met de vanille extract, het citroensap en de rasp toe en laat dit goed mengen.
Stort het mengsel op de bastognebodem. Verdeel met een lepel wat lemoncurd over het mengsel en trek dit met de achterkant van de lepel door het mengsel heen zodat er sierlijke lijnen ontstaan.
Zet de cheesecake in oven en zet direct de temperatuur terug naar 140 graden. Bak de cheesecake in 60 minuten gaar. Kijk met een cakeprikker of deze goed schoon uit de cheesecake komt en hij gaar is.

Enjoy!
Irene

Print Friendly

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *