Banenenbrood met cacao

Chocolade bananenbrood van Rens Kroes

In een van de kookboeken van Rens Kroes kwam ik dit recept voor chocolade bananenbrood tegen, en ik dacht meteen, ik ben benieuwd naar de smaak. Het is makkelijk koemelkvrij te maken en daardoor ook zeer geschikt als tussendoor snack voor mijn dochter. Ik maakte het met sojamelk ipv havermelk en ik had nog speltmeel in huis dus ik heb de quinoameel vervangen door speltmeel. We hebben er allemaal van zitten smullen en elke dag wel en stukje opgegeten tot de laatste kruimel.

Wat heb je nodig?
– 350 gram geschilde, rijpe bananen
– 3 eetlepels chiazaad
– 5 medjooldadels
– 2 tl baking soda
– 1 tl vanille extract
– 120 ml sojamelk
– 200 gram speltmeel
– 120 ml kokosolie, gesmolten
– 4 eetlepels cacaopoeder
– 1 eetlepel citroensap
– 1 theelepel zout
– 1 eetlepel agavesiroop

Hoe maak je het?
Week de chiazaadjes in 100 ml water. en roer goed los.
Verwarm de oven voor op 180 graden en beboter een cakeblik. Leg onderin een stukje bakpapier. Meng alle natte ingrediënten met elkaar in een blender of keukenmachine. Dus dat zijn de bananen, dadels, kokosolie, agavesiroop, citroensap, sojamelk en vanille extract. Doe de speltmeel met zout, cacaopoeder en baking soda in een kom en meng goed door elkaar. Roer de chiazaadjes goed los en meng ze in het bananenmengsel. Voeg dan beide mengsels door elkaar en giet in de cakevorm. Bak de cake in 45 minute gaar en laat goed afkoelen.

Ik garandeer je dat dit echt lekker smaakt en dat kids er ook van smullen, dat is mooi meegnomen toch?

Liefs Joyce

Bron: Rens Kroes, On the Go

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *