Borrelbrood met salami

Borrelbrood met salami en zongedroogde tomaatjes

Vaak eten we een makkelijk soepje met lekker brood erbij als lunch of diner tijdens de zomermaanden en op vakantie.  Ik heb een ongesneden lekker brood gehaald bij de supermarkt (bijvoorbeeld een liefde &passie brood van de AH) en door deze in te snijden kun je er allerlei lekkere ingrediënten in stoppen. Zo krijg je een heerlijk borrelbrood!

Ik heb er salami, zongedroogde tomaat en kruidenboter met extra knoflook in gedaan. Deze keer zonder kaas, omdat ik dat niet lekker vind maar kaas zou er natuurlijk perfect bij passen!

Wat heb je nodig?
een ongesneden brood
– 2 tenen knoflook
– half bakje zongedroogde tomaten
– 6 plakjes salami
– 125 gram kruidenboter (gesmolten) of roomboter
– peper
– naar wens geraspte kaas

Hoe maak je het?
Snijd het brood schuin in als een ruitpatroon, redelijk diep naar beneden zodat het lekkers goed verdeeld wordt. Doe de tomaatjes, met de knoflook en de boter in een keukenmachine of gebruik een staafmixer. voeg ook wat peper toe.  Verwarm de oven voor op 180 graden. Ook kun je de kaas nu toevoegen wanneer je dit lekker vindt. Besmeer de inkepingen goed met het mengsel. Snijd de salami in halve plakjes en druk deze in iedere inkeping zodat het goed verdeeld is. Bepak het brood in aluminimumfolie. Leg het brood 20 minute in de oven en haal daarna de folie eraf, laat het brood nog 5 minute bakken, let op want het  gaat nu hard en dan wordt hij snel donker.
Laat iets afkoelen voordat je het borrelbrood aansnijdt.

Enjoy!
Liefs Joyce

 

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *