Boekweitpannenkoeken

Boekweitpannenkoeken

Boekweitpannenkoeken, de variant van de pannenkoek zonder tarwe. Boekweit is geen graan maar lijkt hier wel veel op. Het zijn de vruchtjes van een plant die heel erg lijken op graankorrels en vaak ook hetzelfde worden verwerkt, bijvoorbeeld dus als meel waar je pannenkoeken van kunt maken.  Boekweit bevat veel oxidanten als magnesium en fosfor en is ook nog eens hoog in eiwitten. Kortom, hiermee bak je de gezonde variant van de pannenkoek!

Wat heb je nodig?
– 150 gram boekweitmeel
– 300 ml (amandel)melk
– 2 eieren
– 1 tl bakpoeder
– snufje zout
– (kokos)olie om in te bakken

Maak een beslag van het meel, bakpoeder, zout, eieren en melk. Klopt dit goed door elkaar. Verhit de kokosolie in een koekenpan. Boekweitpannenkoeken zijn gewoonlijk wat dunner dan de ‘ normale’ pannenkoek, dan zijn ze ook het lekkerst. Zorg dus dat je beslag niet te dik is.
Doe het beslag in de pan en verdeel gelijkmatig. Bak ze op middelhoog vuur gaar.

Varieer met ingrediënten. Bak ze bijvoorbeeld met appel en rozijnen. Of garneer ze met vers fruit.

Mijn favoriet is die met appel, rozijnen en kaneel!

Geniet!
Liefs Irene

Bron: Voedingscentrum

Print Friendly

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *