Blondies

Blondies

Blonds do it better ;)! It’s my birthday en vandaag trakteer ik!
In navolging op deze heerlijke kleverige brownies besloot ik nu te gaan voor deze blondies! Kortom, brownies, maar dan met witte chocolade!  Iets minder machtig dan brownies maar wel superlekker!

Wat heb je nodig? voor 16 kleintjes
– 200 gram witte chocolade
– 3 eieren
– 100 gram zelfrijzend bakmeel
– 200 gram witte basterdsuiker
– 175 gram roomboter
– snuf zout
– vanillepasta of essence

Verwarm de oven voor op 180 graden. Smelt de boter samen met 150 gram van de witte chocolade au-bain marie. Klop ondertussen de eieren met de suiker luchtig, voeg hieraan een flinke snuf zout en wat vanillepasta of essence. Hak de rest van de witte chocolade fijn.
Voeg het chocolademengsel aan het eimengsel en meng luchtig door, dit mag ook met een spatel. Voeg vervolgens het bakmeel toe.

Bekleed een brownievorm van 20 bij 20 met bakpapier. Doe het beslag erin en zet het voor ongeveer 30 minuutjes in de oven.
Laat afkoelen en snijd in vierkantjes.

Enjoy!
Irene

Print Friendly

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *