Makkelijke amandelkoek

Amandelkoek van Nigella Lawson

Vandaag weer een van de baksels van Nigella Lawson; de makkelijke amandelkoek. Ze maakt zoveel lekkere recepten en vaak ook de meest simpele en heerlijke . Deze koek van met amandelspijs erdoorheen is erg fijn van structuur en smaak waardoor deze perfect als dessert kan worden gepresenteerd. Heerlijk met een paar verse aardbeien of frambozen.

Wat heb je nodig?
– een springvorm van 25 cm
– 250 gram zachte marsepein op kamertemperatuur
– 250 gram zachte roomboter
– 150 gram fijne kristalsuiker
– 1/4 theelepel amandelessence
– 1/4 theelepel vanille extract
– 6 grote eieren
– 150 gram zelfrijzend bakmeel

Verwarm de oven voor op 170 graden. Doe de boter samen met de marsepein en suiker in een keukenmachine en meng door elkaar tot een mooie massa.  Doe er dan de amandelessence en vanille extract bij.  Voeg dan een voor een de eieren toe en doe er pas een bij als de vorige is opgenomen, als laatste voeg je de bloem toe. Zorg dat de springvorm is ingevet en doe er dan het beslag in. Bak de koek ongeveer 40 minuten, wanneer hij mooi bruin is controleer je met een cake tester of een saté pen of hij droog en schoon eruit komt.
Haal hem uit de oven en laat afkoelen. Serveer met vers fruit, slagroom of ijs

Eet smakelijk!

Liefs Joyce

Uit het boek: Hoe word ik een goddelijke huisvrouw? van Nigella Lawson

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *