Aardbeien kwarktaart

Aardbeien kwarktaart

Oke, stiekem ben ik best gek op de welbekende kwarktaart uit een pakje. Maar als je dan het eens zelf gaat maken en de aardbeien kwarktaart ook echt naar aardbeien smaakt ben je toch wel heel snel om! En zo veel meer werk is het echt niet! Naast de kwark en de slagroom die je toch al nodig hebt vervang je de mix gewoon door je favoriete fruit, suiker en gelatine. Easy peasy! En deze aardbeien kwarktaart smaakt echt naar de zomer!
Ik maakte er dit keer echt een feestje van met de decoratie! Met engelse drop, meringues en framboosjes. Puur omdat ik dat leuk vind, maar garneren met wat slagroom en verse aardbeien kan natuurlijk ook. Enjoy!

Wat heb je nodig? voor een taart van 20 cm
– 200 gram jodenkoken
– 75 gram ongezouten roomboter
– 300 gram aardbeien
– 125 gram kristalsuiker
– 400 gram magere kwark
– 250 ml slagroom
– 8 blaadjes gelatine

Hoe maak je het?
Bekleed de bodem van de springvorm met een bakpapiertje. Hak de jodenkoeken fijn in een hakmachine, bijvoorbeeld met die van een staafmixer. Smelt de boter op laag vuur in een klein steelpannetje. Voeg dan de kruimels toe en roer door de gesmolten boter. Verdeel dit over de bodem van de springvorm en druk goed aan met de bolle kant van een lepel. Zet weg in de koelkast.

Blend de aardbeien samen met de suiker fijn in een keukenmachine. Klop de slagroom stijf met een mixer. Week de gelatineblaadjes in koud water. Zet de kwark alvast klaar in een andere kom om alles te kunnen mengen. Doe de gelatineblaadjes met een heel klein beetje water in een steelpan en laat egaal smelten. Meng nu het aardbeienmengsel en de slagroom met een spatel door de kwark. En als laatste de egale gelatine, doe dit snel voordat het onregelmatig stolt. Meng tot een egaal mengsel en stort dit dan op de bodem. Laat minimaal 4 uur opstijven in de koelkast.

Easy peasy!
Liefs Irene

Print Friendly

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *