Aardappelsalade met zalm

Aardappelsalade met zalm en asperges

Afgelopen week kregen wij ons laatste pakketje van CêlaVíta. Als insiders voor Brenda Kookt mochten wij hier al twee keer eerder wat lekkers mee maken. Zo maakten wij een heerlijke Mexicaanse Aardappel gehaktschotel en Cajun Friet uit de oven.
Dit keer kregen wij Smaak van verse kruiden aardappeltjes in de schil met basilicum knoflook smaak of tijm zeezout. Ik ging voor die laatste en combineerde dit in een rustieke aardappelsalade met zalm en asperges. Samen met wat zeewier, kappertjes, ei en een heerlijke dressing was dit echt een superlekkere combinatie! Een blijvertje bij ons thuis.
Wat heb je nodig? (voor 2 personen)
– 1 zakjes gekruide aardappeltjes tijm zeezout van CêlaVíta
– 100 gram gerookte zalm
– 100 gram zeewier
– klein bakje groene aspergestips
– eetlepel kappertjes
– 2 eieren
– verse dille

Wat heb je nodig voor de honing mosterd dressing?
– 2 el mayonaise
– 2 el kwark of yoghurt
– 1 tl honing
– 1 tl mosterd
– scheut sushi-azijn

Ik bereide de aardappeltjes in de oven. Dit stond niet op de verpakking, maar werkte prima. Eetlepel olie erbij, even husselen en 20 minuutjes op 210 graden in de oven. Laat ze afkoelen. Kook ook alvast de eieren.
Grill de aspergepunten met wat olie, peper en zout in een grillpan voor circa 3 minuutjes, zodat ze nog wel een lekkere knapperige bite hebben.
Maak van de ingredienten voor de dressing een lekkere dressing naar smaak. Eventueel kun je hier nog wat verse dille doordoen.

Doe de aardappeltjes, asperges, kappertjes en zeewier in een schaal of op twee borden en hussel een beetje door elkaar. Verdeel de zalm er over en de eieren in partjes. Doe er met een lepel wat dressing naar smaak over en garneer met verse dille.

Enjoy!
Liefs Irene

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *